За ИБУПРОМ

Продуктите ИБУПРОМ са произведени в Полша от US PHARMACIA. Компанията има утвърдени позиции в производството и продажбата на лекарствени продукти без рецепта и хранителни добавки. Основана в САЩ и лидер в OTC-сегмента в Полша, вече повече от четвърт век компанията поставя на първо място хората и грижата за тяхното здраве.

Всички продукти на марката ИБУПРОМ съдържат активната съставка ибупрофен – представител на т.нар. нестероидни противовъзпалителни средства, които притежават аналгетичен, противовъзпалителен и антипиретичен ефект.

ИБУПРОМ съчетава доказана ефикасност с много добър профил на безопасност. Използва се за облекчаване на болка с различна локализация, интензивност и от различен произход като главоболие, зъбобол, менструални болки, мускулни болки, болки в костите и ставите и болки в кръста.

При спазване на препоръките за употреба, ибупрофенът има възможно най-малко странични реакции, в сравнение с останалите представители на НПВС.

Продуктите ИБУПРОМ може за закупите в аптечната мрежа без рецепта.

Информация за приемането на ибупрофен в контекста на COVID-19

Във връзка с появилите се съобщения в медиите за предполагаемото въздействие на лекарственото вещество ибупрофен, което е в групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), а именно, че то предизвиква влошаване на болестта, причинена от вируса COVID-19, информираме, че Европейската агенция по лекарствата съобщава, че в момента няма научни доказателства, потвърждаващи връзката между ибупрофен и влошаването на болестта COVID-19. Въз основа на наличните данни няма причина пациентите, приемащи ибупрофен, да спрат лечението с него.
С пълния текст на изявлението може да се запознаете в страницата на Европейската агенция по лекарствата, както и на страницата на Изпълнителната агенция по лекарствата. Същото становище изрази и Световната здравна организация на Facebook страницата си.