Ибупром НАСТИНКА И ГРИП

12 обвити таблетки

До 8 часа ефикасно действие при настинка и грип!

С двете си активни съставки Ибупром Настинка и Грип действа като намалява възпалението и температурата, облекчава болката, главоболието и симптомите, свързвани с настинка и грип. Намалява производството на носна секреция и облекчава запушения нос и околоносните синуси, както и придружаващата болка в синусите. Ефиксано действие до 8 часа!

Как действа?

НАСТИНКА И ГРИП
НАСТИНКА И ГРИП

Защо е толкова ефикасен?

НАСТИНКА И ГРИП
НАСТИНКА И ГРИП

Показания

Препоръчва се при симптоми на грип и настинка – хрема, висока температура, главоболие, възпалено гърло, болки в тялото.

Активни съставки

Ибупрофен 200 mg – облекчава болката, намалява възпалението и понижава температурата.

Фенилефринов хидрохлорид 6,1 mg – облекчава запушването на носа и хремата, изчиства дихателните пътища и улеснява дишането.

Възраст

За възрастни и деца над 12 години.

Дозировка

Възрастни и деца над 12 години:

2 таблетки на всеки 8 часа (3 пъти дневно). Да се спазва минимален 4-часов интервал между приемите. Да не се приемат повече от 6 таблетки за 24 часа.

Да не се прилага при деца под 12 години.

Лекарствен продукт без рецепта. Преди употреба прочетете листовката.

Информация за приемането на ибупрофен в контекста на COVID-19

Във връзка с появилите се съобщения в медиите за предполагаемото въздействие на лекарственото вещество ибупрофен, което е в групата на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), а именно, че то предизвиква влошаване на болестта, причинена от вируса COVID-19, информираме, че Европейската агенция по лекарствата съобщава, че в момента няма научни доказателства, потвърждаващи връзката между ибупрофен и влошаването на болестта COVID-19. Въз основа на наличните данни няма причина пациентите, приемащи ибупрофен, да спрат лечението с него.
С пълния текст на изявлението може да се запознаете в страницата на Европейската агенция по лекарствата, както и на страницата на Изпълнителната агенция по лекарствата. Същото становище изрази и Световната здравна организация на Facebook страницата си.